| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
szymek94sul
|
Wysłany: Sob, 29 Gru 2007 10:00 Temat postu: Słuchawki |
|
|
|
Z chęcią kupiłbym na Allegro lub jakimś szanowanym sklepie internetowym porządne słuchawki do kompa, żebym mógł sobie pograć w dobrych warunkach w DW. Pomożcie, dajcie jakieś linki. Hehe, podłączcie do amplitunera i głośników od kina domowego kompa i do TV. Lubię słuchać jak Ruscy krzyczą nad uchem o wystrzeleniu torpedy. Piękne uczucie. Jak na żywo. Tylko akwarium brakuje.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pepe

|
Wysłany: Sob, 29 Gru 2007 22:30 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Trochę ryzykowne dla zdrowia. Pinganie sonaru jest BAAAAARDZO głośne. Może doprowadzić do utraty słuchu.
Tak swoją drogą to ja chętnie bym akurat ten dźwięk przytłumił, bo nie lubię grać w słuchawkach a nie chcę budzić domowników i sąsiadów kiedy gram w nocy.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szymek94sul
|
Wysłany: Niedz, 30 Gru 2007 08:26 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Ale rosyjski akcent mnie wszystko rekompensuje, np. takie: Propulsion, Aye! Może ktoś ma jakieś pomysły 
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szymek94sul
|
Wysłany: Niedz, 30 Gru 2007 08:27 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Ale rosyjski akcent mnie wszystko rekompensuje, np. takie: Propulsion, Aye! Może ktoś ma jakieś pomysły Poza tym jak się wyłączy wzmocnienie wysokich, to ping powinien być cichszy=mniej męczący.
Sorry za dublowanie postów, coś mi Firefox wariuje.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pepe

|
Wysłany: Niedz, 30 Gru 2007 12:02 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Rosyjski akcent w oryginale jest dość kiepski. Można ściągnąć sobie ze strony subguru.com genialną podmianę językową do rosyjskich jednostek. Wszystkie komendy wymawiane są po rosyjsku (oczywiście tylko na rosyjskich jednostkach) i to z iście aktorską ekspresją. Niektóre dźwięki są znacznie bogatsze niż angielskie wersje. Szczególnie zanurzanie okrętu z powierzchni, wystrzeliwanie uzbrojenia, wejście w kawitację, a także "zejście". Kiedy zainstalowałem sobie, gra zyskała nowy wymiar. Naprawdę polecam.
http://subguru.com/DW_missions/Crazy_Ivans_Russian_Voice_Mod.rar
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
zullar
|
Wysłany: Śr, 09 Sty 2008 22:58 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Na fregacie, P-3 i SH-60 dźwięk sonaru akt nie przeszkadza, ale i tak chyba można to ściszyć na suwakach w opcjach gry. Sam też gram na słuchawkach i jest OK
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
zullar
|
Wysłany: Czw, 10 Sty 2008 17:37 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Przy okazji, gracie w DW w multi?
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pepe

|
Wysłany: Pt, 11 Sty 2008 10:55 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Grywałem, ale niemal wyłącznie z modem LWAMI. Teraz nie mam zainstalowanego na kompie z netem, ale to nie jest wielkim problemem. Gorzej zebrać ekipę i czas. Z tego co wiem, na GameSpy gra sporo ludzi, ale chłopaki organizujący sesje nie są zwolennikami modu. Poza tym oni robią misje "pod OHP" co nie do końca mi się podoba. A stara ekipa przerzuciła się na inne gry sieciowebo nikt u nas nie ruszał tematu DW.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
zullar
|
Wysłany: Pt, 11 Sty 2008 19:02 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Może bardzo lubią fregaty i robią z nimi misje. Trochę brakuje innych okrętów nawodnych np niszczycieli min.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
szymek94sul
|
Wysłany: Niedz, 27 Sty 2008 10:20 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Pepe, a ta stara ekipa to z jakiegoś forum? Chodzi mi o to czy grałeś z gościami z VPN. 
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pepe

|
Wysłany: Niedz, 27 Sty 2008 18:42 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
Generalnie to grywałem z ludźmi z Out of Order i Sea Devils, którzy najczęściej gościnnie uczestniczyli w sesjach DW. Tak to zostało podzielone, że jeśli DW to granie w OoO a SHIII i wcześniejsze (możliwe, że też późniejsze) to Sea Devils. Co do VPN to mam dość mieszane odczucia ale nie chcę rozdrapywać starych ran ,tym bardziej, że mnie to właściwie ominęło i nie dotyczy. Osobiście bardziej odpowiada mi konwencja OoO, ponieważ skupia właściwie w dużej części kumpli, którzy grają w różniste gry a nie tylko jeden rodzaj. Nie można nazwać tego klanem, bo struktura jest całkowicie luźna i dzięki temu chyba najbardziej liberalna w odróżnieniu od innych grup. I mimo tego, że symulacje morskie nie zajmują tam pierwszego miejsca, to tak naprawdęnie ma gry, która dominuje. Jak ktoś rzuca hasło OPERATION FLASHPOINT , to grali wszyscy chętni. Innym razem ktoś robił nowy scenariusz do DANGEROUS WATERS i wtedy graliśmy akurat w to. Ja ze względów czysto sprzętowych w ogóle nie ruszałem niektórych tytułów i mi to wcale nie przeszkadzało. Teraz nie gram, bo pozmieniało mi się trochę w życiu prywatnym i trudno mi się zorganizować. Jednak jeśli chodzi o DW (dla którego wstąpiłem w szeregi OoO) to grupa manaprawdę świetnych graczy,którzy co ważne stawiają na maksymalizowanie realizmurozgrywki narzucając dodatkowe "niepisane" ograniczenia. Dla mnie miodzio.
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
aris
|
Wysłany: Wt, 09 Cze 2009 10:56 Temat postu: Re: Słuchawki |
|
|
|
| szymek94sul napisał: | | Z chęcią kupiłbym na Allegro lub jakimś szanowanym sklepie internetowym porządne słuchawki do kompa, żebym mógł sobie pograć w dobrych warunkach w DW. Pomożcie, dajcie jakieś linki. Hehe, podłączcie do amplitunera i głośników od kina domowego kompa i do TV. Lubię słuchać jak Ruscy krzyczą nad uchem o wystrzeleniu torpedy. Piękne uczucie. Jak na żywo. Tylko akwarium brakuje. |
Proszę bardzo Creative Labs USB Fatal1ty Gaming Headset HS-1000
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
|