Strona główna forum Okręty Podwodne Świata
 Bardzo Ważna Wiadomość od Ukochanego Admina :) 
   Zachowaj kulturę wypowiedzi i miej szacunek dla pozostałych forumowiczów!   

Słuchawki

Napisz nowy temat    Strona główna forum » Giercowanie Drzewo
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
szymek94sul

PostWysłany: Sob, 29 Gru 2007 10:00 
Temat postu: Słuchawki
Odpowiedz z cytatem

Z chęcią kupiłbym na Allegro lub jakimś szanowanym sklepie internetowym porządne słuchawki do kompa, żebym mógł sobie pograć w dobrych warunkach w DW. Pomożcie, dajcie jakieś linki. Hehe, podłączcie do amplitunera i głośników od kina domowego kompa i do TV. Lubię słuchać jak Ruscy krzyczą nad uchem o wystrzeleniu torpedy. Piękne uczucie. Jak na żywo. Tylko akwarium brakuje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Pepe

PostWysłany: Sob, 29 Gru 2007 22:30 
Temat postu: Re: Słuchawki
Odpowiedz z cytatem

Trochę ryzykowne dla zdrowia. Pinganie sonaru jest BAAAAARDZO głośne. Może doprowadzić do utraty słuchu.
Tak swoją drogą to ja chętnie bym akurat ten dźwięk przytłumił, bo nie lubię grać w słuchawkach a nie chcę budzić domowników i sąsiadów kiedy gram w nocy.

Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

szymek94sul

PostWysłany: Niedz, 30 Gru 2007 08:26 
Odpowiedz z cytatem

Ale rosyjski akcent mnie wszystko rekompensuje, np. takie: Propulsion, Aye! Może ktoś ma jakieś pomysły Question
Powrót do góry

szymek94sul

PostWysłany: Niedz, 30 Gru 2007 08:27 
Odpowiedz z cytatem

Ale rosyjski akcent mnie wszystko rekompensuje, np. takie: Propulsion, Aye! Może ktoś ma jakieś pomysły Question Poza tym jak się wyłączy wzmocnienie wysokich, to ping powinien być cichszy=mniej męczący. Razz

Sorry za dublowanie postów, coś mi Firefox wariuje.

Powrót do góry

Pepe

PostWysłany: Niedz, 30 Gru 2007 12:02 
Odpowiedz z cytatem

Rosyjski akcent w oryginale jest dość kiepski. Można ściągnąć sobie ze strony subguru.com genialną podmianę językową do rosyjskich jednostek. Wszystkie komendy wymawiane są po rosyjsku (oczywiście tylko na rosyjskich jednostkach) i to z iście aktorską ekspresją. Niektóre dźwięki są znacznie bogatsze niż angielskie wersje. Szczególnie zanurzanie okrętu z powierzchni, wystrzeliwanie uzbrojenia, wejście w kawitację, a także "zejście". Kiedy zainstalowałem sobie, gra zyskała nowy wymiar. Naprawdę polecam.

http://subguru.com/DW_missions/Crazy_Ivans_Russian_Voice_Mod.rar

Powrót do góry

zullar

PostWysłany: Śr, 09 Sty 2008 22:58 
Odpowiedz z cytatem

Na fregacie, P-3 i SH-60 dźwięk sonaru akt nie przeszkadza, ale i tak chyba można to ściszyć na suwakach w opcjach gry. Sam też gram na słuchawkach i jest OK
Powrót do góry

zullar

PostWysłany: Czw, 10 Sty 2008 17:37 
Odpowiedz z cytatem

Przy okazji, gracie w DW w multi?
Powrót do góry

Pepe

PostWysłany: Pt, 11 Sty 2008 10:55 
Odpowiedz z cytatem

Grywałem, ale niemal wyłącznie z modem LWAMI. Teraz nie mam zainstalowanego na kompie z netem, ale to nie jest wielkim problemem. Gorzej zebrać ekipę i czas. Z tego co wiem, na GameSpy gra sporo ludzi, ale chłopaki organizujący sesje nie są zwolennikami modu. Poza tym oni robią misje "pod OHP" co nie do końca mi się podoba. A stara ekipa przerzuciła się na inne gry sieciowebo nikt u nas nie ruszał tematu DW.
Powrót do góry

zullar

PostWysłany: Pt, 11 Sty 2008 19:02 
Odpowiedz z cytatem

Może bardzo lubią fregaty i robią z nimi misje. Trochę brakuje innych okrętów nawodnych np niszczycieli min.
Powrót do góry

szymek94sul

PostWysłany: Niedz, 27 Sty 2008 10:20 
Odpowiedz z cytatem

Pepe, a ta stara ekipa to z jakiegoś forum? Chodzi mi o to czy grałeś z gościami z VPN. Cool
Powrót do góry

Pepe

PostWysłany: Niedz, 27 Sty 2008 18:42 
Odpowiedz z cytatem

Generalnie to grywałem z ludźmi z Out of Order i Sea Devils, którzy najczęściej gościnnie uczestniczyli w sesjach DW. Tak to zostało podzielone, że jeśli DW to granie w OoO a SHIII i wcześniejsze (możliwe, że też późniejsze) to Sea Devils. Co do VPN to mam dość mieszane odczucia ale nie chcę rozdrapywać starych ran ,tym bardziej, że mnie to właściwie ominęło i nie dotyczy. Osobiście bardziej odpowiada mi konwencja OoO, ponieważ skupia właściwie w dużej części kumpli, którzy grają w różniste gry a nie tylko jeden rodzaj. Nie można nazwać tego klanem, bo struktura jest całkowicie luźna i dzięki temu chyba najbardziej liberalna w odróżnieniu od innych grup. I mimo tego, że symulacje morskie nie zajmują tam pierwszego miejsca, to tak naprawdęnie ma gry, która dominuje. Jak ktoś rzuca hasło OPERATION FLASHPOINT , to grali wszyscy chętni. Innym razem ktoś robił nowy scenariusz do DANGEROUS WATERS i wtedy graliśmy akurat w to. Ja ze względów czysto sprzętowych w ogóle nie ruszałem niektórych tytułów i mi to wcale nie przeszkadzało. Teraz nie gram, bo pozmieniało mi się trochę w życiu prywatnym i trudno mi się zorganizować. Jednak jeśli chodzi o DW (dla którego wstąpiłem w szeregi OoO) to grupa manaprawdę świetnych graczy,którzy co ważne stawiają na maksymalizowanie realizmurozgrywki narzucając dodatkowe "niepisane" ograniczenia. Dla mnie miodzio.
Powrót do góry

aris

PostWysłany: Wt, 09 Cze 2009 10:56 
Odpowiedz z cytatem

szymek94sul napisał:
Z chęcią kupiłbym na Allegro lub jakimś szanowanym sklepie internetowym porządne słuchawki do kompa, żebym mógł sobie pograć w dobrych warunkach w DW. Pomożcie, dajcie jakieś linki. Hehe, podłączcie do amplitunera i głośników od kina domowego kompa i do TV. Lubię słuchać jak Ruscy krzyczą nad uchem o wystrzeleniu torpedy. Piękne uczucie. Jak na żywo. Tylko akwarium brakuje.

Proszę bardzo Creative Labs USB Fatal1ty Gaming Headset HS-1000

Powrót do góry

Napisz nowy temat    Strona główna forum » Giercowanie Czas zsynchronizowany z serwerem forum. Drzewo
Strona 1 z 1

Skocz do: